Dünyanın En Obur 6 Hayvanı! Doğada ihtiyacından fazla yeme durumu ile pek sık karşılaşılmıyor, ancak bu hiç karşılaşılmadığı anlamına da gelmiyor. Örneğin köpekler herkesçe obur hayvanlar olarak biliniyorlar ki bu kesinlikle doğru! Birçok köpek oburluğu yüzünden hem çok fazla hem de çok hızlı yeme eğiliminde. Tabi köpekler doğanın tek oburları değil ancak aslında anlamsızca obur olan nadir canlılarından biri. Yazımızın konusu olan dünyanın en obur hayvanları arasındaysa köpeklerin adı bile geçmiyor, zira dünyada köpekten çok daha obur hayvanlar var. Listemiz sizi çok şaşırtacak. İşte karşınızda en obur hayvanlar.
6- Vampir Yarasa

Vampir yarasa en küçük yarasa türlerinden biri; boyu yalnızca bir insanın başparmağı kadar ancak bu minik yarasaların çok keskin dişleri var ve bu dişlerini sokarak bir delik açtıklarında 5 çay kaşığı dolusu kan içebiliyorlar! Ki bu miktar kendilerinden kat be kat fazla. Genellikle ineklere yapışan ve kendi ağırlığından çok daha fazla kanı bir seferde içen vampir yarasa dünyanın en obur 6. hayvanı.
5- Piton

Pitonları dünyanın en obur hayvanlarından biri yapan özellikleri bağımsız çene kemikleri sayesinde kendilerinden çok daha büyük canlıları üstelik tek lokma halinde yutabilmeleri. Ortalama büyüklükte bir piton bir insan ağırlığındaki hatta daha bile ağır olan bir öküzü ya da antilobu tek parça halinde yutabiliyor ve bu “müstesna” özelliği ile listemizin 5. sırasına kuruluyor.
4- Boynuzlu Kurbağa

Arjantin boynuzlu kurbağası ya da kısaca boynuzlu kurbağa minnak ve sevimli bir kurbağa izlenimi çizse de aslında iflah olmaz bir oburdur. Bu kurbağalar yaman avcılardır ve avları arasında kuşlar, kertenkeleler, yılanlar vardır. Ancak boynuzlu kurbağalar küçük avlardan hiç hoşlanmazlar! Bu kurbağalar genellikle kendileri büyüklüğünde avlara yönelirler ve avlayıp mideye indirirler. İşte “en az kendi kadar avları” yemeyi seven boynuzlu kurbağa tam da bu nedenle en obur hayvanlar listesinde kendine yer buluyor.
3- Sinek Kuşu

Listemizin üç numarasında bir kuş var; sinek kuşu. Dünyanın en küçük kuşlarından biri olan sinek kuşu saniyede 15-80 kez arasında kanat çırpar ve kalbi dakikada 1200 kez atar! Hızlı kanat çırpışıyla havada asılı kalmayı başarmasıyla da tanınan sinek kuşu bu denli hızlı hareket ettiği için her 10 dakikada bir beslenmeye gereksinim duyar ve bu kuşların ana besini çiçek özleri olsa da özellikle yavrularını beslerken böcek de yer. Her 10 dakikada bir beslenen sinek kuşu da obur hayvanlar arasında haliyle.
2- Mavi Balina

Listede bir balina görmeseydiniz şaşırırdınız sanırım ? . Mavi balina sadece bir balina olmakla kalmıyor aynı zamanda dünyanın en büyük hayvanı unvanını taşıyor. Ağırlığı 200 ton boyuysa 30 metre olan mavi balinalar günde 40 milyona yakın karides yer!
1- Tırtıl

Ve işte karşınızda dünyanın en obur hayvanı, tırtıl! Şaşırdınız değil mi? Bir tırtıl 2 ay içinde ortalama olarak kendi ağırlığının tam 1000 katını tüketerek dünyanın en obur hayvanı olmayı başarıyor. Tırtılların bu denli çok yemesinin sebebiyse aslında oburluktan çok biyolojileri ile ilgili; tırtılların vücutları besinlerin gelip geçtiği bir torba gibi ve bunun sebebiyle tırtılların kısa yaşam süresi. Tırtıllar çok beslenerek olabildiğince çabuk kelebeğe dönüşürler.
Kaynak: 1